13 dingen die ons verbaasden toen we bij Ben & Jerry’s gingen werken

13 oktober 2017

surprising-779x400.jpg

Een tikkeltje gek

We zijn altijd al een beetje anders geweest bij Ben & Jerry’s. Het is allemaal begonnen toen onze oprichters een winkel openden in een verlaten benzinestation. Er stond een piano en er werd ijs, soep en aardewerk verkocht. Je begrijpt het al: wij hebben dingen altijd anders gedaan, op een te gekke manier. Want waarom zou je voorspelbaar zijn? Een tikkeltje gek, daar houden we van!

En daar komen onze medewerkers die bij ons komen werken ook altijd vrij snel achter. We hebben onze collega’s gevraagd wat hun het meest heeft verrast toen ze begonnen met werken. Hieronder staan de 13 beste reacties voor je op een rijtje!

 

 1. “Ik was verbaasd over het aantal honden op kantoor.”

  “Mijn Amerikaanse collega heeft een Franse Buldog die ze meeneemt naar kantoor. Ze heeft zelfs een hondendeur die haar kantoor verbind aan die van haar collega, die ook trotse eigenaar is van een Franse Buldog. Het verbaast met dat er niet meer geblaf of ongelukken voorkomen in de gang.”

  Wist je dat ons hoofdkantoor in Vermont meerdere kantoorhonden heeft?

 2. “Vrienden voor het leven!”

  “Ik ben begonnen als Ben & Jerry’s gids in 1992. Op de eerste kennismakingsdag heb ik vier andere vrouwen ontmoet die tot op de dag van vandaag nog steeds mijn beste vriendinnen zijn! We hebben alles met elkaar meegemaakt: huwelijken, baby’s, scheidingen, feesten, bruiloften en begrafenissen. Het beste wat Ben & Jerry’s mij gegeven heeft? Vrienden voor het leven!”

 3. “Ik kon niet geloven dat er een glijbaan was!”

  “Hoe koe-l is een kantoor met legendarische glijbaan? Ik was echt in shock toen ik dat voor het eerst zag!” Helaas hebben ze alleen in Vermont een glijbaan midden in het kantoor staan. We moeten maar eens snel een face-to-face meeting met onze Amerikaanse collega’s inplannen…

 4. “Iedereen is zo aardig en grappig!”

  “Bij een kantoor denk je al snel aan serieuze en saaie mensen, maar iedereen is zo behulpzaam en vriendelijk hier bij Ben & Jerry’s! We maken grappen met elkaar en zijn echt één grote familie!”

 5. “De HELE dag onbeperkt ijs eten?!”

  “Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo! De hele dag door mogen we onbeperkt ijs eten. Ook neem ik geregeld een pint mee naar huis die ik normaal niet in de supermarkt zou kopen! Dit klinkt toch echt als een ijstastische droom?”

 6. "Ik was verbaasd over hoe serieus ze hun sociale missie nemen."

  "Het is geen marketing of PR-stunt: het hele bedrijf is gebouwd op de sociale missie. Iedereen die hier werkt probeert voor de volle 100% de wereld een stukje beter te maken."

 7. “Er zijn nooit lepels of bakjes in de keuken."

  “… in een bedrijf dat IJS maakt?!”

  "Wat kunnen we zeggen? Die zijn natuurlijk meteen aan het begin van de dag al op!"

 8. “De jongen die elke vrijdag een kilt draagt.”

  Casual Friday? Door een van onze Amerikaanse collega’s wordt dat wel heel serieus genomen. Hij draagt elke vrijdag een kilt. Zelfs in de winter, ook als het regent. Je begrijpt het vast: hij is onze held!

 9. “IEDEREEN heeft het graag over zijn favoriete smaak.”

  “Het maakt niet uit met wie ik praat, zodra ik vertel dat ik bij Ben & Jerry’s werk, komt iedereen met een enthousiast verhaal over zijn of haar favoriete smaak! Hoe dol ze erop zijn of hoe graag ze willen dat bepaalde smaken terugkomen van onze Flavour Graveyard.”

 10. “Hoeveel nieuwe smaken ik mag testen!”

  “Zelfs smaken die je normaal echt nooit zou kiezen, dat zijn vaak achteraf de beste smaken die je ooit geproefd hebt!”

 11. “Hoe verslavend dat ijs is... en dat je ervan aankomt!”

  “Er is een uitspraak hier bij Ben & Jerry’s dat je 5 kilo aankomt zodra je begint met werken. En wij kunnen bevestigen: het is fairrukkelijk, maar waar!”

 12. “De fantastische kleuren en de ronde muren op kantoor!”

  “Het hoofdkantoor in Vermont heeft een geweldige lobby met felle kleuren en een levensgrote plastic koe. Ik ben inmiddels gewend aan dit vrolijke kantoor en ben altijd teleurgesteld wanneer ik saaie, witte kantoren bezoek. Het is net alsof je op een peuterspeelzaal werkt. We hebben alleen geen tijd voor middagdutjes…"

 13. “Ik heb Cinnamon Buns ontdekt.”

  “En deze smaak is ongetwijfeld het ondergeschoven kindje, maar wat is Cinnamon Buns legendarisch!”