Dit is waarom onze fabriek
ice-tastisch is!

12 december 2017

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar er is één plek in Europa waar al die fairrukkelijke pints Ben & Jerry’s gemaakt worden. En het is dichterbij dan je denkt! In Hellendoorn staat namelijk de enige echte Ben & Jerry’s fabriek van Europa. Je herinnert je vast nog wel de winactie van een tijdje geleden. Maar liefst 20 Ben & Jerry’s fans kregen een exclusief kijkje in onze fabriek. Maar omdat we iedereen zo’n tour gunnen, kun je vandaag op een digitale manier toch nog een beetje bij ons binnenkijken! 

 1. Ready, set, dough!

  Bij binnenkomst kijk je meteen al je ogen uit. Overal zie je Ben & Jerry’s terug. Dit oude Volkswagen busje bijvoorbeeld is een echte blikvanger. Met dit Ben & Jerry’s busje kun je nog eens indruk maken op je vrienden door ze fairrukkelijke pints ijs langs te brengen. Yiihaaa, als je hierin rijdt is iedereen Hooked on You!

 2. Down memory lane…

  Bij Ben & Jerry’s zijn we trots op waar we vandaan komen. Een stukje over onze geschiedenis mag dan ook absoluut niet ontbreken in onze fabriek! Van de eerste ontmoeting tussen Ben en Jerry tot het ontstaan van Free Cone Day! En van onze Core smaken tot aan Ben & Jerry’s Greek Style Frozen Yoghurt ijs. Jummmm, ken jij ‘m nog?

 3. Say 'hi' to the Chunkinator

  Deze grote jongen ziet er van buiten al koe-l uit, maar wat er binnenin gebeurt is nog veel legendarischer! Onze Chunkinator zet al het ijsafval uit onze fabriek om in stroom. Die stroom gebruiken we om onze fabriek draaiende te houden. Met het afval van ijs maken we dus nog meer ijs. Yiiihaaaa, dat is pas een goede stap richting een duurzame toekomst en past helemaal bij onze missie!

 4. In the blink of an eye!

  In de Ben & Jerry’s fabriek kijk je je ogen uit. Jouw pints worden hier gevuld met (h)eerlijk roomijs en de meest fairrukkelijke chunks. Maar je moet wel goed opletten, want één keer knipperen met je ogen en er zijn al tientallen minicups Strawberry Cheesecake voorbij gevlogen! Over vliegen gesproken… Wist je dat de deksels via buizen aan het plafond vliegen door de fabriek? N’ice toch?

  Maar niet alleen Strawberry Cheesecake wordt in onze fabriek gemaakt! Alle Europese pints Ben & Jerry’s worden in Hellendoorn gevuld en hier gebruiken we maar liefst vier productielijnen voor. Zo kunnen we jouw fairrukkelijke pint Chunky Monkey vullen. Maar met de juiste onderdelen zetten we ook in een handomdraai jouw Chocolate Fudge Brownie in elkaar!

 5. Zonder onze fabriek geen pints!

  In onze fabriek wordt hard gewerkt, met als resultaat dat er per minuut maar liefst 215 pints van de band rollen. Met zoveel pints Ben & Jerry’s wil jij wel een (h)eerlijke bankhangsessie houden!

   

  Daar stond je vast wel even van te kijken. Zonder onze magische fabriek kon jij niet genieten van al die fairrukkelijke pints. Jummmm, voor welke smaak ben jij ons eeuwig dankbaar?