Dig in onze Fairtrade afspraken

Ben & Jerry's fair trade day

Bij Ben & Jerry’s vinden we klimaat, gelijkheid en progressieve waarden heel belangrijk. We streven naar een ‘duurzaam bedrijfsconcept van gekoppelde welvaart.’ Wat betekent dit? Het betekent dat we door de beslissingen die we nemen als bedrijf, ernaar streven om economische kansen te creëren voor mensen die deze niet genoeg hebben gekregen.

 

Wat betekent Fairtrade voor Ben & Jerry’s?

Ben & Jerry's fair trade day

Bij Fairtrade draait het om de mensen. Het begint met het idee dat we een ethische verantwoordelijkheid hebben om iedereen in de wereldwijde economie eerlijke prijzen te betalen. Boeren kunnen hierdoor hun land blijven gebruiken. Ook kunnen ze op een milieuvriendelijke manier verbouwen en investeren in hun gemeenschap. Zo kunnen ze aan een hoopvolle toekomst werken. We vinden eerlijkheid heel belangrijk en willen dus ook dat onze boeren een eerlijke beloning krijgen.

 

Wat doet Ben & Jerry’s in de Fairtrade wereld?

Ben & Jerry's fair trade day

Wij zijn gedreven om Fairtrade gecertificeerde ingrediënten te gebruiken. Onze focus ligt op vijf hoofdonderdelen: suiker, cacao, koffie, vanille en bananen. Waar het mogelijk is zoeken we het nog verder dan Fairtrade. We willen graag kleine bedrijven steunen die dezelfde sociale, economische en milieubewuste waarde hebben.

 

 

Wat is het Producer Development Initiative (PDI)?

Ben & Jerry's fair trade day

Het Producer Development Initiative is een samenwerkingsinitiatief tussen Ben & Jerry’s en Fairtrade International om erachter te kunnen komen waar de kansen voor Fairtrade liggen. Hierdoor kunnen we het Fairtrade-model sterker maken. Het DPI maakt de impact van Ben & Jerry’s Fairtrade aankopen groter, door te investeren in ketens gebaseerd op de behoeftes van de locals. Dit doen we door onze stem te gebruiken, zo hopen we de industrie te veranderen. Deze unieke samenwerking zal kleine boeren betere zakenpartners maken. Op deze manier maken we grote verbeteringen in duurzaam levensonderhoud in de landbouw. Want zoals onze co-founder Jerry Greenfield zei: ‘Iedereen verdient hun eerlijke deel.’