Milkshake vs. Chunkshake:
8 manieren om ze uit elkaar te houden

BenJerry_ChunkshakeMilkshake_779x400.jpg

 

Sommige dagen voelen echt als milkshake dagen. Of juist als Chunk Shake dagen. Je kent het gevoel: wanneer een bakje of hoorntje gewoon niet helemaal goed voelt en je liever rustig aan een rietje zuigt dan moeite moet doen voor een smeltende scoop.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een milkshake en een Chunk Shake?

 

De meest verfrissende wiskunde ooit

Het antwoord zit hem in de ingrediënten:

Milkshake = ijs (of Ben & Jerry’s Non-Dairy) + melk (of amandelmelk) + slagroom

Chunk Shake = milkshake + extra veel lekkere toppings

Als je op zoek bent naar een echt romig en rijk verwenmoment, zijn ze allebei een geweldige optie!

 

Hoe je ze uit elkaar houdt

Je zit aan een tafel bij de Scoop Shop, terwijl je geniet van een fairrukkelijke verwennerij. Aan de tafel naast je drinkt iemand een wel heel lekker drankje. Is het een milkshake of een Chunk Shake? Je zou het natuurlijk kunnen vragen, maar je kunt ook deze 8 tips gebruiken en zelf achter het antwoord komen!

1. Aan de spies

In de Chunk Shake zitten vaak spiesjes met fairrukkelijke chunks blondie en brownie eraan! Dit hebben de milkshakes niet, dus is het zo klaar als een spiesje… uhmmm klontje!

 

2. Oud maar vertrouwd

Ziet degene die het drankje drinkt eruit als iemand die niet zo van modern gedoe houdt? Heeft diegene een shirt aan van een band van vroeger of schoenen die eruitzien alsof ze al honderd jaar gedragen zijn? Grote kans dat dit gewoontedier voor een oude vertrouwde milshake gaat.

 

3. Toppings vertellen de waarheid

Zit er extra veel slagroom en ander lekkers bovenop het drankje? Dan kijk je waarschijnlijk naar een Chunk Shake! Milkshakes hebben vaak wel slagroom bovenop, dus let goed op de hoeveelheid!

 

BenJerry_milkshake_NonDairy.jpg

 

4. Wie houdt ‘m vast?

Hebben ze toevallig een T-shirt aan met ‘more is more’ of een tattoo met ‘levensgenieter’ erop? Dan kan het weleens zijn dat je naar een Chunk Shake -fan kijkt.

 

5. Kauwen is (w)eten

Als je degene naast je af en toe ziet kauwen, is de kans groot dat het een Chunk Shake is! Gaat alles heel soepel door het rietje en zit er verder niets kauwbaars aan? Dan is het een fairrukkelijke milkshake!

 

6. Creativiteit is belangrijk

Hoe creatief ziet de persoon eruit die de beker vasthoudt? Als ze eruitzien alsof ze graag hun eigen drankje mixen en mengen, dan is het 

misschien wel een Chunk Shake. Je kunt namelijk twee soorten ijs kiezen en je eigen unieke shake samenstellen!

BenJerry_milkshake.jpg

7. Volg de #hashtag

Chunk Shake en milkshakes zijn zo onweerstaanbaar fotogeniek dat diegene misschien al wel een foto van het drankje heeft gepost. Tijd om je FBI-bril op te zetten en te kijken of je het kan opspeuren. Als er een hashtag bijstaat als #milkshakemadness of #chunkshakelove, dan weet je het wel.

 

8. Toch maar gewoon vragen

Als je bij de Ben & Jerry’s Scoop Shop bent, word je omringt door Peace, Love & Ice Cream. Dus ga ervoor en vraag het gewoon! Misschien maak je wel vrienden. En anders weet je tenminste waar je om moet vragen als je zin hebt in een fairrukkelijk koud drankje.