11 x feitjes die je nog niet weet
over Cherry Garcia

Onze liefdesrelatie met Cherry Garcia duurt al bijna drie en het verhaal van deze fan favoriet is nog lang niet afgelopen! We schijnen de spotlights op het verleden, het heden en de toekomst van een van de headliners van Ben & Jerry's.

 1. Cherry Garcia is terug in Nederland!

  Heel veel fans hebben jarenlang gevraagd of Cherry Garcia terug kon komen & nu zijn hun gebeden gehoord: Cherry Garcia is nu exclusief verkrijgbaar in onze Scoop Shop in Rotterdam! In de shop kan je een fairrukkelijke scoop (of twee, of drie) van deze smaak kopen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook een ‘hand-packed’ pint mee laten vullen en deze mee naar huis nemen. Maak dus maar vast wat ruimte in je vriezer!

 2. Eindeloze varianten

  De meeste van jullie weten vast dat we van experimenteren houden. Zo ook met Cherry Garcia, en dit is zeker niet de eerste keer dat we dat met Cherry Garcia doen. Door de jaren heen is deze smaak zelfs in meer varianten verkrijgbaar geweest dan elke andere Ben & Jerry's smaak: Frozen yoghurt, Greek frozen yoghurt, ijsrepen en mini cups.

 3. Geen eendagsvlieg

  Cherry Garcia werd in Amerika gelanceerd op 15 februari 1987, en sindsdien staat hij in de top van de Ben & Jerry’s hitlijst. Het geldt als een van de langst dienende smaken.

 4. Popster

  Cherry Garcia is tien jaar lang onze best verkochte smaak geweest, totdat hij door Half Baked ontkroond werd in 2013.

 5. We houden van onze fans

  Waar komt het idee voor Cherry Garcia vandaan? Van een van onze fans! In 1986 liet een fan een anoniem briefje achter voor deze smaak bij haar lokale Scoop Shop in Maine (Amerika) en stuurde vervolgens ook een kaart naar ons hoofdkantoor in Burlington.

 6. Een staande ovatie

  De tipgever van dit smaakidee bleek een tijdje anoniem, maar gelukkig vonden we haar! Jane Williamson werd als eregast uitgenodigd voor de volgende aandeelhoudersvergadering. Ze kreeg een staande ovatie samen met een jaar gratis Ben & Jerry's ijs.

 7. Vriend van de Cordial

  De geweldige smaaknaam hadden we, maar de smaak zelf? Ons oorspronkelijke idee was om de smaak van in chocolade bedekte cherry cordinals te gebruiken, maar het was niet ijs-tastisch genoeg. Uiteindelijk kregen we het precies goed: hele Bing kersen en kleine chocolade chunks in vanille-ijs (Tegenwoordig gebruiken we kersenijs in plaats van vanille).

 8. Lieve mr. Garcia…

  De eerste acht pints van deze smaak hebben we meteen naar Jerry Garcia, de man waarop deze smaak geïnspireerd is, gestuurd. Het was een enorme opluchting dat het de smaak een dikke ‘thumbs-up’ gaf. Volgens zijn publicist, zei hij: "zolang ze geen motorolie na mij vernoemen, is het prima”.

 9. We dachten dat we de eerste waren

  We waren er vrij zeker van dat vóór Cherry Garcia, er nog nooit een ijsje naar een muzikale legende vernoemd is. Het bleek dat we het verkeerd hadden. Is hier iemand fan van Bing Crosby ijs uit de jaren 1950?

 10. Locatie, locatie, locatie

  De Scoop Shop in onze ‘hometown’ Burlington (Amerika) is op de hoek van Church Street en Cherry Street. Maar wij noemen deze straat liever Cherry Garcia Street.

 11. Cherry Garcia luchtballon

  Het is waar: liefde kan je verder brengen dat dat je ooit had gedacht. Veel verder én hoger! We hebben twee luchtballonnen, en één van hen is in de vorm van een gigantische Cherry Garcia ijsje. Deze is ruim 30 meter groot. Dat is heel veel liefde!

   

  Heb jij ook een grote liefde voor Cherry Garcia? Kom dan langs in onze Scoop Shop in Rotterdam. Daar vind je exclusief deze smaak!