Een update over onze verpakking en plastic vermindering

 

Binnenkort zullen onze pints er iets anders uit zien. De inhoud zal veranderen naar 465 ml – maar nu met nog meer van onze waarden erin verwerkt. En dit is waarom.                                                                                                                                                                      

We zijn toegewijd aan het gebruiken van Fairtrade-gecertificeerde ingrediënten zoals cacao, vanille en suiker in al onze smaken en zetten ons in voor het verbeteren van hoe wij met zuivel omgaan, ongeacht waar onze melk geproduceerd wordt. Daarnaast komen de brownies voor het ijs van de sociale bakkerij Greyston Bakery, die mensen – ongeacht hun arbeidsverleden – een tweede kans geeft. Op deze onderwerpen willen wij geen compromissen sluiten. 

Net zoals we nooit een compromis zullen sluiten over de kwaliteit van onze ingrediënten, onze liefde voor grote chunks of het trouw blijven aan onze sociale waarden. Maar, trouw blijven aan onze waarden EN de kwaliteit blijven leveren die jij verdient, brengt extra kosten met zich mee. Daarom hebben we moeten besluiten om de pint iets kleiner te maken. 

We zouden dit nooit doen als we hiermee niet tegelijkertijd meer van onze waarden konden laten terugkomen in de pint. We hebben namelijk een dunne laag plastic van onze pints voor 40% weggehaald, wat ons elk jaar 40 ton aan plastic scheelt. De overgebleven papieren laag om het ijs te beschermen is nu van planten gemaakt, kijk eens naar het nieuwe logo op de pint! Je zult daar ook het nieuwe Weidegang logo zien – wat betekent dat onze koeien minimaal 120 – 180 dagen per jaar in de wei staan. 

Bij Ben & Jerry’s geven wij om ons ijs, van koe tot hoorntje. En we bedanken jou, zoals altijd, voor jouw support!