IJS 17 MAART JE STEM OP

Stel je eens voor – je buurman of buurvrouw beslist dat jij elke ochtend ijs voorgeschoteld krijgt. Wat voor de één een droom is, daar kruipt de ander het bed niet voor uit. Onlogisch toch als anderen beslissingen maken over jou? Dat geldt dus ook voor de verkiezingen als jij je stempas links laat liggen. IJS dus je stem op en kom op voor de onderwerpen die jij belangrijk vindt! 

Waarom is mijn stem belangrijk?

Het is nu belangrijker dan ooit om je stem te laten horen. In een verdeelde wereld waarin veel beslissingen direct impact hebben op het klimaat, jouw opleiding, jouw baan en dus JOUW toekomst, roepen wij iedereen op om naar de stembus te gaan. Geen smoesjes dus! Want democratie werkt alleen als iedereen meedoet. 

Waarom spreekt een ijsmaker zich hiervoor uit?

Bij Ben & Jerry’s staan we voor een duurzame wereld waarin iedereen mee kan doen. We staan op voor een wereld waarin liefde in alle smaken komt, racisme geen thuis heeft en vluchtelingen welkom zijn. Daarom gebruiken we Fairtrade ingrediënten en halen we onze brownies uit een sociale bakkerij waar mensen een tweede kans krijgen. Ook komen we in Europa op voor de rechten van mensen die vluchten voor oorlog of geweld. Bijvoorbeeld met onze Ice Academy, een ondernemersschool voor mensen met een vluchtelingenachtergrond, en spreken we ons uit voor structurele oplossingen voor mensen die door het systeem in de knel zit. Lees hier meer over onze meest recente campagne met UNHCR of lees hier meer over onze oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield, toen zij aanwezig waren op het Global Refugee Forum in Geneve in 2019 .

Dus, waar wacht je op: IJS 17 maart je stem op!