De Ben & Jerry’s IJsfabriek in Hellendoorn zoekt tientallen nieuwe medewerkers. Een link naar de openstaande vacatures vind je hier: 

 

De Ben & Jerry’s IJsfabriek in Hellendoorn zoekt tientallen nieuwe medewerkers: ‘Vraag naar Ben & Jerry’s stijgt in Europa naar recordhoogte’ 

Bron: Tubantia Han Haveman 06-07-21

HELLENDOORN - Er is nog nooit zoveel Ben & Jerry’s ijs in Europa verkocht als dit jaar. De productie van de ijsfabriek van Unilever in Hellendoorn wordt fors opgeschroefd om aan de stijgende vraag te kunnen blijven voldoen. Er zijn 40 tot 50 nieuwe medewerkers nodig.

Het is nog geen twee jaar geleden dat in de media verontrustende berichten verschenen over de ijsfabriek aan de Reggeweg. De hevige concurrentiestrijd in Europa noopte Unilever destijds tot forse kostenbesparingen, hetgeen leidde tot een stevig conflict met de vakbond FNV. Bovendien werd een kwart van de ijsproductie van Hellendoorn naar een nieuwe fabriek in Engeland overgeheveld. Dat had alles te maken met de Brexit. In die nieuwe fabriek werd alleen voor de Engelse markt geproduceerd. Het dreigende banenverlies leidde zelfs tot vragen in de provinciale politiek. 

75 miljoen liter

Unilever-woordvoerster Fleur van Bruggen benadrukt dat de situatie voor de ijsfabriek in Hellendoorn inmiddels ‘180 graden is gedraaid’. De toekomst ziet er volgens haar weer uitermate zonnig uit, want in coronatijd hebben veel consumenten Ben & Jerry’s ijs ontdekt. Directeur Marco Eggink verwacht dat in zijn ijsfabriek dit jaar 75 miljoen liter ijs wordt geproduceerd, zo’n 50 procent meer als vorig jaar. Hij verwacht bovendien dat die groei de komende jaren blijft aanhouden.

‘’Het gaat echt goed met ons, we blijven ons in Hellendoorn op alle punten verbeteren.’’ Marco Eggink, directeur ijsfabriek Hellendoorn

De directeur is naar eigen zeggen ‘niet verbaasd’ over de goede vooruitzichten voor zijn fabriek. Wel over alle negatieve verhalen die hij voor zijn aantreden over Hellendoorn hoorde. „Mensen werken er met passie aan een kwalitatief hoogwaardig product. We maken hier gewoon lekker ijs. Het gaat echt goed met ons en we blijven ons in Hellendoorn op alle punten verbeteren. We produceren steeds efficiënter, hebben veel minder afval en ook qua duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit gaat het steeds beter”, zegt Eggink.

Hij vervolgt: „In coronatijd konden mensen natuurlijk minder vaak uit eten en besloten zichzelf daarom thuis te verwennen met een lekker toetje. Veel consumenten hebben toen voor het eerst Ben & Jerry’s ijs geprobeerd en dat is de meesten goed bevallen. We verkopen veel meer ijs aan supermarktketens en pizzeria’s, maar ook is het sinds enige tijd mogelijk een ijsje bij een bestelmaaltijd te krijgen.”

 

‘40-50 nieuwe mensen’

In Hellendoorn wordt het ijs momenteel op vijf productielijnen gemaakt. Er wordt nu gewerkt in drie ploegen, maar er zijn tussen de 40 en 50 nieuwe mensen nodig voor een vierde ploeg. Het gaat vooral om operators, maar ook om mensen voor de interne logistiek, technische dienst, planning en kwaliteitsbewaking. Het is verder de bedoeling dat straks niet vijf, maar zes dagen de klok rond wordt gewerkt. 

Zeven dagen per week?

Mocht de vraag naar Ben & Jerry’s ijs de komende jaren inderdaad blijven groeien dan sluit Eggink een zesde productielijn en zeven dagen per week dag en nacht werken zeker niet uit. De directeur verwacht niet dat de ijsfabriek aan de Reggeweg daarvoor op korte termijn moet worden uitgebreid. Er is volgens hem voorlopig nog voldoende ruimte in het huidige gebouw.