Samen bieden we verzet.
Samen staan we op voor waar we in geloven.

ResistBlog.jpg

Together we resist. Samen staan we op voor waar we in geloven.

Bij Ben & Jerry’s vinden we dat we niet langer kunnen zwijgen over het beleid van President Trump in de Verenigde Staten. Een beleid dat tientallen jaren van vooruitgang afbreekt op het gebied van discriminatie, gendergelijkheid, klimaatverandering, LHBTQIA-rechten en vluchtelingen- en immigrantenrechten. Onderwerpen waar we ons als Ben & Jerry’s al 40 jaar voor inzetten, omdat ze de kern vormen van onze sociale missie.

We zijn altijd een bedrijf geweest waar waarden centraal staan. Toen jeugdvrienden Ben Cohen en Jerry Greenfield hun bedrijfje begonnen in Burlington, Vermont, vonden ze het belangrijk dat hun bedrijf een weerspiegeling was van wie ze waren als persoon en de waarden waar ze voor stonden. Tot op de dag van vandaag betekent dit dat we de kracht van ons bedrijf inzetten om mensenrechten en gelijkheid te bevorderen en om onze aarde te beschermen. 

"Het is goed om ergens voor te staan, ergens in te geloven en je bedrijf te bouwen op basis van waarden." - Jerry Greenfield

Onze waarden zitten diep in onze kern vastgevroren. We hebben ze in onze ijsjes gebakken door samenwerkingen aan te gaan met sociale ondernemingen zoals Greyston Bakery, waar het bakken van brownies onderdeel is van een grotere missie om banen te bieden aan mensen die moeilijk aan werk komen in Yonkers, New York. Daarnaast zijn we 100% Fairtrade gecertificeerd, omdat we geloven dat iedereen een eerlijk inkomen verdient. Ook in onze ijswinkel in Rotterdam werken we samen met verschillende lokale ondernemingen met een sociale missie. We strijden samen met verschillende activistische en NGO partners voor een wereld waarin racisme geen thuis heeft, liefde liefde is, vluchtelingen welkom zijn en we ons blijven inzetten voor onze aarde

Waarom niet zwijgen?

De Congresverkiezingen in de VS zijn een belangrijk moment in de moderne geschiedenis. Omdat er zoveel op het spel staat en onze waarden worden uitgedaagd door de plannen van Trump, vinden we het belangrijk om ons te verzetten en uit te spreken. We kiezen bewust om niet medeplichtig te zijn aan het normaliseren van angst, onverdraagzaamheid en haat door te zwijgen, maar ons uit te spreken.

Pecan Resist!

Om de activisten en organisaties die zich inzetten tegen de regering van Trump te steunen, introduceren we een nieuwe limited-edition smaak voor onze fans in de VS: Pecan Resist. Pecan Resist steunt vier Amerikaanse groepen en bewegingen: Color of Change, Honor the Earth, Women’s March en Neta. We doneren de opbrengst van de limited-edition smaak aan deze lokale organisaties en moedigen fans aan om hun werk te steunen.

“We zijn er ontzettend trots op, dat we deze vier organisaties kunnen steunen. Organisaties die geweldig werk doen, elke dag weer,” zegt Ben & Jerry’s CEO, Matthew McCarthy.”Ons doel is om de stem van ons bedrijf, ons ijs en ons activisme te gebruiken om iedereen aan te moedigen de beweging te steunen die zich verzet tegen het huidige beleid dat tientallen jaren van vooruitgang afbreekt. We vinden het op dit moment belangrijker dan ooit, dat mensen maar zeker ook bedrijven, opstaan ​​en van zich laten horen."

Sluit je aan!

Ook in Nederland zetten we ons in om eenheid te kiezen boven verdeeldheid en samen sterk te staan voor mensen in alle smaken, ongeacht nationaliteit, achtergrond, religie, seksuele voorkeur of inkomen. Zo liepen we mee met de Parade van IEDER1, een initiatief van Stichting IEDER1 als reactie op de toenemende verdeeldheid in de Nederlandse samenleving, zetten we ons met de Home Safe Home campagne, samen VluchtelingenWerk Nederland, in voor een groep vluchtelingen die na hun vlucht nog steeds niet veilig zijn en blijven we aandacht vragen voor de rechten van de LHBTQIA gemeenschap omdat we geloven dat ook liefde in alle smaken komt. 

 

Ontdek meer over de groepen die het verzet in de VS leiden:

  • Color of Change is een nationale online beweging met meer dan één miljoen leden die werken aan het creëren van een meer menselijke en minder vijandige wereld voor zwarte mensen in de VS. 
  • Honor the Earth maakt zicht samen met inheemse gemeenschappen sterk voor klimaatrechtvaardigheid en hernieuwbare energie. 
  • Women’s March richt zich op het inzetten van de politieke macht van vrouwen van diverse achtergronden om samen met hun gemeenschappen sociale verandering tot stand te brengen. 
  • Neta is een tweetalig multimediaal platform om de stemmen langs de grens tussen de VS en Mexico te versterken.