2-1_Sprouts_V3-800x400.jpg2-1_Sprouts_V3-800x400.jpgSommige dingen zijn gewoon niet logisch. Zoals spruitjes ijs met kaas. En zoals de duizenden mensen die de oorlog en geweld ontvlucht zijn en al maanden in Nederland wachten op de start van hun asielprocedure, terwijl nog onduidelijk is wanneer die zal starten. Dat is toch niet logisch?

Hoe het zit

In Nederland wachten inmiddels bijna 9.000 mensen op de overheid om hun asielprocedure te kunnen beginnen. De reden: een personeelstekorten bij de IND. Daardoor kost het soms bijna twee jaar voordat een zaak begint, terwijl het normaal maar een paar weken duurt. Ondertussen kunnen mensen alleen maar wachten: ze mogen niet naar Nederlandse les, niet werken en bijna geen vrijwilligerswerk doen, ook niet als de kans groot is dat ze in Nederland zullen blijven.

Dit kan jij doen

Zo lang wachten op zekerheid, dat klinkt gewoon onlogisch. Maar je kunt iets doen! Bijvoorbeeld door de petitie van VluchtelingenWerk vandaag te tekenen. Zo kun je politici laten weten dat je het belangrijk vindt dat er iets verandert. Doe je mee? Niemand kan alles doen maar iedereen kan iets doen om een verschil te maken! #conetogether #everyonecounts #letsmeltbarriers  

Waarom besteden wij hier aandacht aan als ijsmaker?

Onze missie is om het beste ijs te maken op de (h)eerlijkste manier, met aandacht en zorg voor de mensen en de aarde. We hebben de missie in onze ijsjes gebakken door al 30 jaar samen te werken met sociale bakkerij Greyston Bakery, waar mensen een tweede kans krijgen. Daarnaast zijn we 100% Fairtrade gecertificeerd. We steunen verschillende activistische en NGO partners voor een wereld waarin racisme geen thuis heeftliefde liefde is, en we ons blijven inzetten voor onze aarde.

Een groep die het nu moeilijk heeft om het leven weer op de rit te krijgen zijn vluchtelingen: mensen die hun thuis achterlaten om te ontsnappen aan de gevolgen van geweld, vervolging of oorlogen. 85% van deze mensen wordt opgevangen in een ontwikkelingsland. Wij vinden dat we ons best moeten doen om te zorgen dat zij hier zich hier welkom voelen en hun leven weer op kunnen pakken. Lees hier meer over waarom we dit doen, zijn of bekijk de video van onze oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield op het Global Refugee Forum in Geneve.

                                                                 refugee.png